«Розкажи мені про тишу» у суботу, 5 вересня, Ілько Галерея

2020-09-04 11:43:34
«Виставка орієнтована на тих людей, яким не треба свята, а на тих, кому потрібне повітря» - так анонсує захід куратор Тарас Табака.

Сьогодні у Відкритому офісі Закарпатської ОДА відбулася презентація проєкту «Розкажи мені про тишу». Його представили куратор і художник Тарас Табака, заслужений художник України Владислав Габда та фотограф Роберт Довганич. Гостем пресконференції став і перший заступник голови Закарпатської ОДА.
Олег Коцюба зазначив: «Найвища цінність закарпатського краю – це люди. Дуже приємно, що особливість, яка характеризує цих людей, – це творчість.» Він наголосив, що сьогодні влада підтримує талановитих людей і такі мистецькі проєкти.
Організатор Тарас Табака сказав, що на виставці будуть представлені картини, створені митцями під час карантину. Що саме зображено – не розповів. Заінтригував, до прикладу, виставку художників у 2008 році назвали «холодним дощем», тоді митці змогли у своїх роботах передбачити наслідки економічної кризи. Це підтверджує факт про надприродне чуття і дар пророкування творчих людей.
Тарас Табака: «В умовах карантину ми переживаємо культурну задуху, тому мета виставки – загартувати суспільство».
У виставці візьмуть участь 20 митців: крім закарпатців, троє художників із Києва та один зі Львова. Експонуватимуть 50 картин та фоторобіт, поділених за напрямками: 1) реалістичний; 2) експресивне протистояння; 3) медитативне усвідомлення ситуації.
Виставка стартує у суботу, 5 вересня, о 17:00 у мистецькому центрі «ILKO Gallery». Відкриття заходу «Розкажи мені про тишу» відбудеться на свіжому повітрі з дотриманням усіх карантинних норм. Відвідувачі зможуть групами входити в галерею та поспілкуватися з авторами картин і світлин.
Вхід вільний.















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00